Quince / Chaenomeles / Chaenomeles CALIF

Indicaties:

Angst voor kwetsbaarheid.
Verbittering.

Afbeelding van Quince

Quince is een remedie dit het mogelijk maakt om de kracht van de liefde te accepteren en te waarderen. Het gaat hierbij dikwijls om vrouwen bij wie een conflict is ontstaan tussen de behoefte aan handhaving en beheersing enerzijds, en anderzijds het verlangen naar warmte en geborgenheid. Men is gaan geloven dat kwetsbaar zijn een teken van zwakte is en daarom stelt men zich te afstandelijk op; een verschraalde of verbroken relatie is dan dikwijls het gevolg. Het patroon vloeit vaak voort uit teleurstellende ervaringen in de liefde, waardoor men zich gevoelsmatig niet meer aan een ander kan of wil geven.

Quince laat zien dat de tegenstelling tussen liefde en kracht maar schijn is en dat de liefde een enorme innerlijke stuwkracht kan geven.

Doelstelling van het gebruik van Quince:

Leren zien dat kracht en liefde elkaar aanvullen.
Het samengaan van actieve en passieve aspecten in een relatie.

Aanvullende suggesties:

Voice Dialogue.
Hypnose.

Affirmatie:

Liefde is kracht.

© Logo van Anagram
Meer informatie op www.anagrammatica.nl
? Sneltoetsen (accesskeys): 1 = Begin tekst 2 = Hulp 3 = Home 4 = Vorige 5 = Klachten 6 = Gebruik 7 = Remedies 8 = Printversie 9 = Volgende 0 = E-mail Klik = Uitgebreide hulp Tab-volgorde: Begin tekst Hulp Knoppen E-mail Overige links   Voorzover de browser dit ondersteunt