Yerba santa / Eriodictyon californicum / Eriodictyon californicum CALIF

Indicaties:

Emotionele blokkades .
Ademhalingsproblemen .

Afbeelding van Yerba santa

Yerba santa wordt aanbevolen aan mensen die lijden aan psychosomatische klachten waarbij er een direct verband is met het functioneren van de ademhaling. Men kan hierbij denken aan bronchitis en astma, maar ook aan veel voorkomende verschijnselen als hyper- en subventilatie (te weinig luchtverplaatsing).

Psychologisch gezien blijken deze mensen vaak vast te houden aan oude gevoelens van droefheid en melancholie. Hoewel men zich niet altijd meer bewust is van deze gevoelens beïnvloeden ze toch de ademhaling. Bij genoemde klachten is er sprake van een beklemd gevoel op de borstkas, en vooral de uitademing verloopt moeizaam en onvolledig.

Yerba santa helpt om de innerlijke verkramptheid op te lossen en maakt het makkelijker om emotionele problemen te verwerken.

Doelstelling van het gebruik van Yerba santa:

Het bevorderen van een ontspannen ademhaling.
Het verwerken van verdriet.

Aanvullende suggesties:

Ademhalingsoefeningen.
Massage.
Rebirthing.

Affirmaties:

Elke ademhaling vernieuwt mij.
Ik laat het verleden los.

© Logo van Anagram
Meer informatie op www.anagrammatica.nl
? Sneltoetsen (accesskeys): 1 = Begin tekst 2 = Hulp 3 = Home 4 = Vorige 5 = Klachten 6 = Gebruik 7 = Remedies 8 = Printversie 9 = Volgende 0 = E-mail Klik = Uitgebreide hulp Tab-volgorde: Begin tekst Hulp Knoppen E-mail Overige links   Voorzover de browser dit ondersteunt