Hoe Anagram hypnose toepast

In wezen is hypnose een methode om het bewuste deel van de geest te passeren, zodat er makkelijker contact kan worden gelegd met het onbewuste deel. Dit kan een helend effect hebben op vele klachten als verslaving en stress, maar ook op eczeem, spijsverteringsklachten en een te hoge bloeddruk.

Bij therapeutisch toegepaste hypnose moet uiteraard niet gedacht worden aan de kermisachtige shows zoals die wel eens worden uitgezonden. Goede hypnose is weinig indrukwekkend. In het begin krijgen mensen soms de onbedwingbare neiging om in slaap te vallen. Na een paar keer diepe ontspanning treedt er dan een toestand op van verlaagd bewustzijn. Op dit halfbewuste trance-niveau komen vaak dromen, fantasieën en herinneringen naar boven, die met de therapeut kunnen worden gedeeld. In een bespreking achteraf kan dit veel inzicht geven in de onderliggende problemen.

Het kan zijn dat zonder hypnose deze problematiek te beladen is om zonder meer te kunnen bespreken. Wij (Anagram) gebruiken hypnose als een aanvullende techniek bij klachten als stress en oud zeer, wat soms diep weggeborgen is.

Je kunt een onderscheid maken tussen sturende en niet-sturende hypnose. Technieken als geleide fantasie en autogene training zijn duidelijk sturend.

Wij zijn bij hypnose meer gericht op het volgen en begeleiden van het proces, zodat de mensen zelf op verkenningstocht gaan en dat wat ze in de weg zit kunnen loslaten.

Reïncarnatietherapie wordt bij ons niet toegepast.

?
Sneltoetsen (accesskeys): 1 = Begin tekst 2 = Hulp 3 = Home 4 = Remedies 5 = Klachten 6 = Technieken 0 = E-mail Klik = Uitgebreide hulp Tab-volgorde: Begin tekst Hulp Knoppen E-mail Overige links Voorzover de browser dit ondersteunt