Hoe Anagram Neuro Linguïstisch Programmeren ( NLP) toepast

Onder NLP wordt een groot scala aan technieken verstaan, dat wordt toegepast om de communicatie tussen mensen soepeler en efficiënter te laten verlopen.

De grondleggers van NLP zijn Bandler en Grinder. Ze hebben eerst uitvoerig bestudeerd wat precies de patronen waren die zeer succesvolle therapeuten zoals Satir en Erickson in hun werk toepasten. Daarna hebben ze deze patronen zorgvuldig en schematisch in kaart gebracht.

Opmerkelijk is trouwens dat NLP ook binnen veel andere beroepen wordt beoefend zoals bijvoorbeeld verkopers, fysiotherapeuten en geestelijk verzorgers. Door NLP krijg je meer zicht op je overtuigingen, waaronder beperkende overtuigingen die ten dele in het onbewuste leven.

Je kunt met deze techniek op een vriendelijke manier veranderingen binnen jezelf bewerkstelligen, en soms in verbazingwekkend snelle tijd. Met NLP kun je veel kanten op. Er is veel studiemateriaal te krijgen over dit onderwerp, zoals De betovering van de taal door Bandler & Grinder, en ook worden er dikwijls cursussen gegeven.

Mensen staan soms huiverig tegenover deze methode, omdat het erg technisch kan zijn en vooral omdat men bang is op een vervelende manier gemanipuleerd te worden. Het is belangrijk je te realiseren dat NLP een goede manier is om je communicatie te verbeteren en dat je leert een congruente koers uit te zetten.

Als je ermee aan het werk gaat, zul je snel merken dat NLP geen ingewikkelde techniek is. Het kan je inzicht geven in oude patronen en emoties en je ook duidelijk maken waar je jezelf in de weg zit.

Wij (Anagram) kunnen mensen desgewenst technieken leren om zelf mee aan de slag te gaan, en in onze praktijk zit NLP al een beetje in de gesprekken verweven. We geloven niet in het idee dat met NLP alles binnen je bereik ligt als je het maar goed ziet en aanpakt. We passen NLP vooral toe bij problemen als besluiteloosheid en angsten en als een methode om de communicatie met jezelf en anderen te verbeteren.

?
Sneltoetsen (accesskeys): 1 = Begin tekst 2 = Hulp 3 = Home 4 = Remedies 5 = Klachten 6 = Technieken 0 = E-mail Klik = Uitgebreide hulp Tab-volgorde: Begin tekst Hulp Knoppen E-mail Overige links Voorzover de browser dit ondersteunt