Technieken

dagboek bijhouden - dagritme - dieptemassage

Dagboek bijhouden

Het bijhouden van een dagboek kan bij problemen vaak helpen enige orde in een ogenschijnlijke chaos te brengen, zeker als dit dagboek besproken wordt met een therapeut. Door gebeurtenissen en je reacties daarop neer te schrijven, kun je vergelijken hoe je vroeger op iets reageerde en hoe je dat nu doet.

Ook kunnen patronen herkenbaar worden, waardoor ogenschijnlijk onbegrijpelijke reacties vaak begrijpelijk worden.

Dagritme

Veel mensen, met name mensen met depressieve klachten, hebben moeite een min of meer vast dagritme te handhaven. Als het mogelijk is, is het goed om weer een gestructureerd dagritme op te pakken. Dat zal de eerste dagen tot weken heel moeilijk zijn, maar daarna gaat men zich vaak in een verrassend tempo beter voelen.

Dieptemassage

Bij sommige mensen zetten spanningen zich in de spieren vast. De bekendste voorbeelden zijn schouder- en nekklachten als gevolg van te langdurige stress. Dieptemassage is erop gericht om de knopen in de spieren, die hierbij zijn ontstaan, weg te masseren en de spieren van een betere doorbloeding te voorzien.

Deze massage werkt reinigend op de spieren en kan ook emotionele ontladingen geven, wat tot ontspanning kan leiden.

Meer info over hoe Anagram dieptemassage toepast.

?
Sneltoetsen (accesskeys): 1 = Begin tekst 2 = Hulp 3 = Home 4 = Remedies 5 = Klachten 6 = Vorige 7 = Volgende 8 = Álle technieken 0 = E-mail Klik = Uitgebreide hulp Tab-volgorde: Begin tekst Hulp Knoppen E-mail Overige links Voorzover de browser dit ondersteunt