Technieken

I Tjing - lach-meditatie

I Tjing

De I Tjing, een oud Chinees orakelboek, staat in het westen voornamelijk bekend als waarzegmiddel. Het werpen van de I Tjing, waarvoor vele methoden bestaan, is echter bedoeld om werkelijkheden die bij mensen niet opgekomen waren naar boven te krijgen, zodat ze het bevraagde probleem in een breder perspectief kunnen zien. En vanuit dat bredere perspectief dient zich dan vaak een oplossing aan.

Meer info over de I Tjing: I Tjing Centrum Nederland.

Lach-meditatie

is de kwestie van de kip en het ei. Een kip is de manier van een ei om zich voort te planten.

Het spreekwoord zegt: lachen is gezond. Lach-meditatie gaat ervan uit dat lachen in geest en lichaam een positieve uitwerking heeft. Zelfs als de lach in eerste instantie geforceerd is ontstaan, werkt die heilzaam op de algemene gemoedsstemming. Je zou ook naar het cabaret kunnen gaan, maar lach-meditatie is gerichter en daardoor effectiever.

?
Sneltoetsen (accesskeys): 1 = Begin tekst 2 = Hulp 3 = Home 4 = Remedies 5 = Klachten 6 = Vorige 7 = Volgende 8 = Álle technieken 0 = E-mail Klik = Uitgebreide hulp Tab-volgorde: Begin tekst Hulp Knoppen E-mail Overige links Voorzover de browser dit ondersteunt