Technieken

magnetiseren - massage - mediteren

Magnetiseren

is oorspronkelijk ontstaan doordat men dacht, dat met behulp van magneten kwalen uit iemands lichaam getrokken konden worden. De meeste magnetiseurs werken volgens dit principe, alleen worden er geen magneten meer gebruikt. De speciale gave van de magnetiseur stelt hem of haar in staat om kwalen te absorberen en vervolgens af te slaan, zoals men natte handen afslaat.

Met name bij pijnklachten vinden veel mensen baat bij deze therapie.

Massage

Door spanning en andere oorzaken kunnen zich afvalstoffen in spieren ophopen, die daar niet meer vanzelf uit verdwijnen. Door goede massage wordt de doorbloeding bevorderd, waardoor die afvalstoffen kunnen verdwijnen en de spastische samentrekkingen van de spieren verminderen.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, kan massage vrijwel altijd worden gedaan met de kleren aan, mits die niet al te dik zijn.

Zie ook Polariteitsmassage.

Mediteren

Er bestaan allerlei vormen van meditatie. Dat varieert van zeer dynamische, waarbij het lichaam tot ver voorbij de normale uitputtingsgrens en zelfs de pijngrens wordt gedreven, tot hele rustige. Welke methode men ook kiest, ze hebben alle tot doel dat iemand loskomt van de dagelijkse beslommeringen en de grote lijn in haar of zijn leven weer (her)ontdekt.

In het westen denkt men bij meditatie meestal aan het in een hoogst ongemakkelijke houding op een kussen zitten of zelfs daarboven zweven. In werkelijkheid is het een kwestie van voorkeur welke van de tientallen methoden men kiest.

?
Sneltoetsen (accesskeys): 1 = Begin tekst 2 = Hulp 3 = Home 4 = Remedies 5 = Klachten 6 = Vorige 7 = Volgende 8 = Álle technieken 0 = E-mail Klik = Uitgebreide hulp Tab-volgorde: Begin tekst Hulp Knoppen E-mail Overige links Voorzover de browser dit ondersteunt