Stress: motor of tijdbom?

Stress is een vorm van spanning die kan optreden als gevolg van prikkels van buitenaf en door langdurige overbelasting. Stress heeft een positieve functie, bijvoorbeeld als men moet vluchten voor gevaar of als men een meer dan gewone prestatie moet leveren.

Problemen ontstaan wanneer de spanning daarna niet compleet meer verdwijnt. Na een tijd weet men dan niet meer wat het is om totaal te ontspannen. Dit kan leiden tot chronische vermoeidheid, burn-out, depressie en tal van andere klachten. Als je merkt dat je hier last van hebt doordat je geen plezier meer beleeft aan je dagelijkse bezigheden, is het de kunst je leven stap voor stap weer beter in balans te brengen. Het is belangrijk niet te lang met stressklachten door te lopen, maar tijdig professionele hulp in te roepen.

De behandeling kan bijvoorbeeld bestaan uit lichaamsgerichte therapie, gesprekken en homeopathie. Zowel regulier als alternatief worden er goede resultaten geboekt. Wij denken dat een combinatie-vorm waarin je bijvoorbeeld leert je leven opnieuw in te delen, Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) en ademhalingstherapie nuttig zou kunnen zijn.

In onze praktijk Anagram werken we in principe sterk persoonsgericht; iedereen kan in overleg met ons bepalen welke technieken het beste effect kunnen sorteren. Onze benadering is ook gericht op de preventie van stress. Dit vinden we belangrijk, omdat je dan de symptomen van negatieve stress zo snel mogelijk leert herkennen.

?
Sneltoetsen (accesskeys): 1 = Begin tekst 2 = Hulp 3 = Home 4 = Remedies 5 = Klachten 6 = Technieken 0 = E-mail Klik = Uitgebreide hulp Tab-volgorde: Begin tekst Hulp Knoppen E-mail Overige links Voorzover de browser dit ondersteunt